שבוע שעבר הוזמנתי לערב טעימות יין של יקב רמת הגולן במסעדת "שולחן". טעים וכיף בהחלט היה, אבל בזמן שטעמתי לי יין ונשנשתי להנאתי מהאוכל שהוגש לצד היין, עלה בי זיכרון ממסעדה שאני מ-מ-ש אוהבת בניו יורק – "צ'יקלישס". למי שטרם זכה להכיר, מדובר בבר קינוחים קטן ואינטימי של שפית יפנית היסטרית, המציע תפריט טעימות המורכב מכמה מנות קינוח קטנות ומעוצבות (ובעיקר – טעימות רצח), בליווי אלכוהול המותאם לכל מנה.
הזיכרון המתוק והנפלא התיישב לי בול עם המטלה שלי לארוחת החג המשפחתית שלנו (בארוחות המשפחתיות שלנו, נטל הבישול מתחלק בין כולם וכל אחד תורם מנה כלשהי – אפילו אבא שלי מכין באופן קבוע סלט פירות) – קינוח. החלטתי להפציץ הפעם, ולהכין קינוחים שיותאמו במיוחד ליינות שיוגשו יחד איתם, כי בשביל מה יש חגים אם לא בשביל לשתות ולטחון? :-)
חדי העין יכלו ודאי לראות איך עם כל כוס יין ששתיתי המחשבות שלי התרוצצו לאלף כיווני קינוח שונים ;-), עד שבחרתי שלושה יינות שלא רק מצאו חן בעיני במיוחד, הם גם מכסים קשת רחבה של טעמים וגם מתומחרים בצורה נוחה מאד, כך שכל אחד יוכל לבחור בכיוון שהכי קוסם לו.
אחרי שחזרתי הביתה ודפדפתי ובררתי בין אלף מתכונים (טוב, אולי המספר קצת מוגזם :-P), בחרתי בשלישיה הקינוחים הבאה, ואם זה לא ברור לפי התמונות – הרשו לי להבטיח לכם שהתוצאה ה-י-ס-ט-ר-י-ת (וההכנה לא מסובכת!). תשאלו אפילו את השכנה שקפצה להביא לי דואר שליחים שהושאר אצלה וזכתה להיות הראשונה שטועמת מהכל ;-)
פודינג אורז בניחוח לבנדר ורוטב אוכמניות, מלווה בגמלא סוביניון בלאן 2013
אני מ-ת-ה על יין לבן ובמיוחד על יינות לבנים יבשים. הסוביניון בלאן של גמלא יבש וקליל במיוחד ולכן רציתי להתאים לו קינוח בעל טעם מיוחד ומרענן (מודה ומתוודה שגם קניתי לבנדר לפני 3 חודשים ומאז אני ממש מחפשת הזדמנות לנסות אותו במטבח ;-)). פודינג האורז קפץ לי לראש אחרי שאכלתי פודינג אורז מעניין לקינוח ב"קלארו" (ונהניתי מכל ביס) ואהבתי את הרעיון של רוטב האוכמניות החמצמץ, כי מנה מתוקה מדי לא ממש תסתדר עם היין היבש.
לינק למתכון: פודינג אורז בניחוח לבנדר ורוטב אוכמניות
"סנדוויץ" מרנג פטל במילוי גנאש שוקולד לבן, מלווה בגמלא השמורה רוזה סירה 2013
אין יין יותר אביבי מרוזה – פשוט אין :-) הרוזה של גמלא יבש ב-ד-י-ו-ק כמו שאני אוהבת וקליל. חיברתי אותו עם מרנג פטל עדין (כי התחשק לי להכין מרנג :-D ) במילוי גנאש שוקלד לבן, שהשתלב בול עם הקלילות הפירותית של היין. המתכון בו השתמשתי הוא במקור עם גנאש שוקולד מריר, אבל אני בחרתי להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן.
מתכון: "סנדביץ" מרנג פטל במילוי גנאש שוקולד
טראפלס שוקולד מריר, מלווה בירדן מרלו 2009
על השילוב של קינוח על טהרת השוקולד ומרלו משובח אין צורך להכביר במילים – מדובר בצמד שמיימי :-D. למרות שהיין שבחרתי כאן יקר מהאחרים, טעמו המלא הולם בצורה מושלמת את קינוח השוקולד העשיר.
* אני גיוונתי בגלגול חלק מהטראפלס בשקדים קצוצים. אפשר גם לגון בבוטנים או כל אגוז אחר, אם בא לכם.
מאחלת לכולנו יופי של חג!
♥ ♥ ♥
View Comments (10)
מיישמת את הפודינג, רק צריכה למצוא לונדר
אני די בטוחה שיש בשוק, בפרג לפחות. אבדוק עבורך!
בגדול זה גם יהיה מאד טעים בלי הלוונדר, אם לא תמצאי. זה מוסיף טעם עדין 3>
Innleeigltce and simplicity - easy to understand how you think.
This looks supercalifragilistically delicious, lovely work, Yael!
Everything fades in the light of the black/white swan cupcakes I prepared for you ;-)
Knocked my socks off with knwdeeogl!
Hi there! Someone in my Facebook group shared this site
with us so I came to check it out. I'm definitely loving
the information. I'm bookmarking and will be tweeting this
to my followers! Superb blog and amazing design.
It is truly a nice and useful piece of info. I am glad that
you simply shared this useful info with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.
I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is truly
nice.
Whoa! This blog looks exactly like my old one! It's on a totally different subject but it has pretty
much the same layout and design. Excellent choice of colors!