עוגיות חמאה שמכינים בצ'יק בבלנדר, והטעם – אלוהי :-P אפשר לקשט אותן בקרמים לבחירתכם (אני מאד אוהבת להשתמש בקרם חמאה – buttercream כפי שראיתם בשולחן ארץ הממתקים וגם בשולחן אליסה בארץ הפלאות), בבצק סוכר או פשוט לזלול אותן ככה (הדרך המועדפת על בעלי ;-) ).
עוגיות חמאה
(מקור המתכון: "ששת מתוקים")
המרכיבים:
1 כוס + 1 כף קמח
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
½ – 1כפית תמצית וניל (אני אוהבת כמה שיותר)
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה בבלנדר בלחיצות קצרות, עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון, וניל ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק, מוסיפים כף קמח ומעבדים שניות אחדות). משטחים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ1/2 ס"מ. לותכים לריבועים או יוצרים צורות בעזרת חותכנים. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומחזירים למקרר לכ-20 דקות (עד שהעוגיות מתקשות)
3. מחממים תנור ל170 מעלות.
4. אופים את העוגיות עד להזהבה עדינה. מצננים לטמפרטורת החדר.
תהנו :-)
♥ ♥ ♥