פודינג אורז קלאסי משודרג בניחוח לבנדר עדין. רוטב האוכמניות מוסיף חמצמצות רעננה וכיפית, אה – וזה גם נראה נהדר :-P
בפוסט ספיישל הקינוחים בליווי יין מותאם, הקינוח הוגש לצד סוביניון בלאן של גמלא.
מצרכים
לפודינג האורז:
1 ו ½ כוסות אורז מלא מבושל
½ כפית מלח
2 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
½ כוס סוכר
3-4 סלילי קליפת לימון (פשוט מקלפים בסכין מהקליפה מלבנים ברוחב כסנטימטר)
½ כפית תמצית וניל
½ כפית לבנדר לבישול, קשור בתוך פאוץ' גאזה (שמתי את הלבנדר במרכז פד גאזה וקשרתי בחוט – כך הוא לא מתפזר)
לרוטב האומניות:
2 כוסות אוכמניות (בלוברי) קפואות
קצת פחות מ1/2 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון
½ כפית קורנפלור מומס ב-1 כפית מים קרים
אופן ההכנה
פודינג האורז:
ערבבו יחד את כל מרכיבי הפודינג בסיר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל על סף רתיחה לכ30 דקות, עד שהפודינג מסמיך.
הסירו את פאוץ' הגאזה. הניחו בצד להתקרר או הגישו חם עם רוטב האוכמניות.
לרוטב האומניות:
ערבבו את האוכמניות, הסוכר וגרידת הלימון בסיר קטן והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ושמרו על התערובת בסף רתיחה.
הוסיפו את הקורנפלור המומס, וערבבו מדי פעם עד שהתערובת מסמיכה מעט.
הגישו חם יחד עם הפודינג
* אני בחרתי לחלק את הפודינג לכוסות אישיות ולהגיש קר בליווי רוטב חם.
בתאבון!
בא לכם דרינק בצד? התאמתי יין במיוחד למנה הזאת ;-)
לפוסט: ספיישל פסח – תפריט קינוחים הורסים בליווי יין מותאם
♥ ♥ ♥