הידעתם? היום הוא יום השוקולד צ'יפס הלאומי בארה"ב :-)
אבל למה שרק בארה"ב יהנו? גם לנו מגיע! לכן לקחתי יוזמה, והחלטתי להפוך את היום ליום השוקולד צ'יפס הבינלאומי – מי יכול לעצור אותי? ;-)
אז לכבוד החג הכה חשוב הזה (מה יותר חשוב משוקולד צ'יפס?? ;-) ), אני מגישה לכם מתכון מתוק קצת שונה מבדרך כלל.. פחות קרמים, סוכר וצבעי מאכל – ויותר מעדן בריא, מזין ומפנק – אך עדיין טעים בטירוף.
בונוסים נוספים: מתאים גם לטבעוניים ולרגישים לגלוטן.
מינוסים: אין :lol:
מעדן "ארוחת בוקר" קינואה, שוקולד צ'יפס ואוכמניות
אם לא מצאתם אוכמניות – לא נורא. אפשר להמיר בפטל שחור (יש עכשיו פטל מצויין!) או לוותר על הפרי לחלוטין למעדן יותר שוקולדי :-P
המצרכים (ל-2 מנות):
½ כוס קינואה שטופה
½ כף שמן קוקוס
¾ כוס חלב קוקוס – גרסת הלייט
2 כפיות תמצית וניל
¼ כפית קינמון
¼ כוס מיני שוקולד צ'יפס (גם שוקולד צ'יפס רגילים יעשו את העבודה)
½ כוס אוכמניות טריות
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, חממו את שמן הקוקוס על להבה בינונית. ברגע שהשמן נמס, הוסיפו את הקינואה ונערו את הסיר על מנת לכסות את הקינואה בשמן. קלו את הקינואה 2-3 דקות, וערבבו מדי פעם.
2. הוסיפו את חלב הקוקוס, הקינמון ותמצית הוניל לסיר עם הקינואה והביאו לרתיחה. הורידו לאש נמוכה, כסו ובשלו ל15 דקות, עד שהקינואה תפוחה ומוכנה.
3. חלקו את הקינואה ל-2 קערות ופזרו מעל את השוקולד צ'יפס. הניחו בצד ל2-3 דקות עד שהשוקולד מתחיל להנמס. הוסיפו עוד מעט חלב קוקוס בזילוף עדין והוסיפו את האוכמניות.
כמה קל, ככה טעים!
ואם בכל זאת לא בא לכם לוותר על הסוכר והקרמים.. נסו את שאר המתכונים המתוקים שלי ♥
♥ ♥ ♥
View Comments (1)
Hi there, I log on to your new stuff like every week.
Your story-telling style is witty, keep up the good work! http://yahoo.org/