X

קוקטיילי חורף מפנקים..

 לא רציתי לחזור מהחופשה שלי בשווייץ (במהלכה כמעט ולא עשיתי דבר מלבד לרבוץ, לאכול ולשתות להנאתי) בידיים ריקות, ולכן החלטתי להביא קצת מקסם החופשה הביתה.. אז אולי נופים מושלגים קסומים קצת יותר קשה לארגן פה, אבל דרינקים חורפיים כיפיים זה לגמרי בר השגה :)

שני הקוקטיילים שבחרתי לחלוק אתכם הם כרגיל – קלים להכנה וממש, אבל ממש טעימים! אז אם בדיוק הזמנתם כמה חברים, או שסתם תכננתם ערב רגוע בבית עם בן/בת הזוג – למה שלא תפנקו אותם (ואת עצמכם!) בדרינקים עם קסם אירופאי?

ידעתי שלא תצליחו לחשוב על סיבה לסרב ;-) קדימה! לעבודה.

1. שמפניה לבנדר

(הכמות היא לכ-8 מנות)

 אני מתה על יין מבעבע בכל עונה ומודה – בפה מלא – שאם היתה אפשרות כזאת (שהיא לא חסרת אחריות לגמרי), הייתי מוכנה להתחיל כל בוקר בקוקטייל שמפניה.

קוקטייל השמפניה לבנדר הוא פשוט ועדין, ונותן טוויסט מעניין וסקסי לקוקטיילי השמפניה שכולנו מכירים.

בונוס: ריח הלבנדר שיתפשט לכם במטבח.. הו! כמה אני אוהבת לבנדר..

המרכיבים:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף לבנדר מיובש (להשיג בחנויות התבלינים)

2 בקבוקי יין מבעבע (אני השתמשתי בגמלא השמורה ברוט)

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, הביאו את הוסכר והמים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד עד שכל הסוכר נמס. ערבבו את הלבנדר פנימה והסירו מהאש.

2. הניחו בצד עד שהתערובת מתקררת לגמרי ואז סננו את הסירופ לתוך צנצנת. שמרו במקרר עד לשימוש (ניתן לשמור עד חודש ימים בכלי סגור).

3. מזגו את היין המבעבע לכוסות ההגשה, והוסיפו פנימה מעט מהסירופ – אני הוספתי ככפית. אפשר יותר ואפשר פחות בהתאם לרמת התיבול והמתיקות שאתם אוהבים.

4. צ'ירס!

2. Vin Chaud

(הכמות היא לכ-6 מנות)

באירופה קוראים לקוקטייל הזה Vin Chaud, בארה"ב – Mulled Wine – !אני קוראת לזה ממש טעים

מדובר ביין חם, מתובל ומתוק שיחמם לכם גם את הגוף וגם את הנפש. במהלך ההכנה, ריח התבלינים מציף את הבית וממש יוצר תחושת קסם של חורף… זה בסדר – תודו לי אח"כ ;-)

אל תילחצו אם חסרים לכם חלק מהתבלינים – זה יצא סופר טעים גם אם תשמיטו תבלין או שניים.

הרכיבים:

1 קלמנטינה

קליפה מחצי לימון

קליפה מחצי ליים

6-8 כפות סוכר (בהתאם לרמת המתיקות שאתם אוהבים)

3 מסמרי ציפורן

1 מקל קינמון

2 עלי דפנה (רצוי טריים אבל לא היו לי אז השתמשתי ביבשים)

אגוז מוסקט שלם (אני השתמשתי באגוז מוסקט במטחנה)

מקל וניל חצוי לאורכו

בקבוק יין אדום (אני השתמשתי במרלו של גמלא)

אופן ההכנה:

1. בעזרת קולפן רגיל, קלפו את הקלמנטינה וחצי מקליפת הליים והלימון. בסיר גדול מעל אש בינונית, הניחו את קליפות ההדרים והסוכר, וסחטו פנימה את מיץ הקלמנטינה. הוסיפו את הציפורן, מקל הקינמון, עלי הדפנה וכ-5 גרידות מאגוז המוסקט (אני פשוט נתתי כמה סיבובים יפים במטחנה). זרקו פנימה חצי ממקל הוניל והוסיפו מעט יין – רק לכסות את הסוכר.

2. בשלו עד שהסוכר נמס לכמרי לתוך היין האדום ואז הביאו לרתיחה. שמרהוו על סף רתיחה כ4-5 דקות, עד שהסירופ מסמיך.

3.  הנמיכו את האש והוסיפו את שאר היין בעדינות. חממו על אש קטנה לעוד כ-5 דקות, מזגו לכוסות והגישו.

4. צ'ירס!

אם הכנתם ובא לכם לשתף – ממש אשמח לראות :-)

♥♥♥

Yael Kimelman: תל-אביבית בת 30 וקצת, הנמצאת בחיפוש מתמיד אחר הדברים הקטנים שעושים את השגרה יפה, מתוקה וזוהרת יותר :-)
Related Post