תגידו, נתקלתם כבר בפרי האדיר הזה??? מוכרחה לציין שלא היה לי שמץ של מושג שניתן להשיג רובארב בארץ – זה כ-ז-ה אמריקאי (אבל בקטע טוב!) – אבל מרגע שנתקלתי בו במקרה בעת הזמנת ירקות מ"כרמלה", נקשר גורלינו יחד, וכך כ-ל סובביי "נאלצו" להתנסות במגוון מאפים הכוללים את החבר החדש שלי – "רוב" (we’re THAT close). טעמו חמצמץ-מתקתק והוא מסתדר מ-מ-ש טוב עם תותים. לא סגורה על זה שיש לו תועלת תזונתית מיוחדת, אז נשבח את פעילותו למען הזולת – הוא בהחלט משמח אותי
קראמבל רובארב ותותים
(הגרסה שלי למתכון של smitten kitchen)
לקראמבל:
1 ו 1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
5 כפות סוכר חום בהיר
גרידת לימון
100 גרם חמאה, מומסת
למלית:
1 ו 1/2 כוסות רברבר, חתוך לקוביות
1 ו1/4 כוס תותים, חתוכים לקוביות
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס סוכר חום (או טיפה פחות אם אתם פחות אוהבים מתוק)
קורט מלח
1. מחממים תנור ל180.
2. מכינים את הקראמבל: בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפיה, סוכר וגרידת לימון ומוסיפים את החמאה המומסת . מערבבים עד שנוצרים גושים קטנים וגדולים בבצק (אני אוהבת לעשות זאת במזלג). לשמור בקירור עד השימוש.
3. מכינים את המלית: בתבנית פאי או בקערת הגשה גדולה גדולה מערבבים יחד את הפירות, מיץ הלימון, סוכר וקורט מלח (במתכון המקורי הוסיפו גם 3/4 כפות קורנפלור, אבל אני לא אוהבת)ומפזרים בצורה שווה.
4. מוציאים מקירור את הקראמבל ומכסים את הפירות בצורה עבה ואחידה. אופים עד שהקראמבל מקבל גוון זהוב עמוק והפירות מבעבעים מלמטה, כ45 דקות.
5. מגישים סולו או עם כדור הגלידה האהוב עליכם, במקרה שלנו – וניל של וניליה.
6. מתענגים על השלמות שכרגע יצרתם.
1. לגרסה בריאה יותר – אין בעיה להמיר את הקמח בקמח מלא – נוסה, נבדק והוכתר כהצלחה.:הערות אגב
5. נמנעים מחמאה? אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס. המקרם הפירורי מעט נפגע, אבל הקראמבל נשאר סופר טעים.
6. כפי שרואים בתמונה, אני אוהבת לאפות את הקראמבל בכלי הגשה אישיים. אם תחלקו את המתכון בחצי, תתקבל כמו המספיקה לשני כלים אישיים. אנחנו חולקים אותם אחד אחרי השני
.