שבוע שעבר, כשברקע שמיים בהירים עם יירוט אקראי, ערכנו מסיבת הפתעה לנטלי המהממת (סיריוסלי, היא אחת הבחורות הכי מהממות שאני מכירה!!) וכרגיל – לקחתי על עצמי בשמחה את האחריות על הקינוח ;-) . רציתי ללכת "על בטוח", אז החלטתי להכין מיני קאפקייקס שוקולד ממתכון שבעיני – אין עליו. הוא עשיר, נימוח, שוקולדי בטירוף וגם סופר קל להכנה! מחצית מהקאפקייקס צופו בגנאש שוקולד מריר, והמחצית השניה בקרם חמאה עשיר בניחוח שקדים.
קאפקייק השוקולד האולטימטיבי
המרכיבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס + כף קמח
1/2 כוס קקאו (רצוי משובח)
1 כפית סודה לאפיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס רוויון (שניתן גם להכין לבד)
1/2 כוס קפה חזק (אני משתמשת באספרסו)
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
לגנאש השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
3.5 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. חממו תנור ל180 מעלות. רפדו תבנית מיני קאפקייקס או קאפקייקס במנז'טים, או שמנו תבנית 24 עגולה והניחו בצד.
2. בקערת מיקסר שחובר אליה ראש מקציף, ערבבו בעדינות ובמהירות נמוכה סוכר, קמח, קקאו, סודה לאפיה, אבקת אפיה ומלח.
3. הוסיפו ביצה, רוויון, קפה, שמן ווניל. ערבבו במהירות בינונית בערך 2 דקות; הבלילה תהיה דלילה. מזגו את הבלילה לתבנית הנבחרת וחלקו בצורה שווה בין השקעים (שימו לב לא למלא יותר מ2/3 מגובה השקע).
4. אפו כ-15-20 דקות (אם השתמשתם בתבנית 24 עגולה, זה יקח כ30-35 דקות) או עד שקיסם שמוכנס למרכז הקאפקייק יוצא יבש. הניחו בצד והמתינו עד שהקאפקייקס יתקררו לגמרי לפני שתצפו אותם בציפוי לבחירתכם.
5. לגנאש השוקולד: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עד שהיא כמעט רותחת. בקערה חסינת חום, מניחים את השוקולד הקצוץ. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הקצות, ממתינים דקה ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי. ניתן למרוח את הגנאש בעזרת מרית קטנה, או פשוט לטבול בזהירות את הקאפקייקס ישירות בקערה ולהוציא בתנועה סיבובית.
אז איך מכינים רוויון? בקלות! להכנת כוס רוויון, מוזגים כף חומץ לבן לכוס מדידה וממלאים את שטר הכוס בחלב. מניחים בצד ל-5 דקות, מערבבים, והופ! לא תצטרכו לראות קרטון רוויון מקולקל שוב במקרר שלכם ;-).
כמובן שלא יכולתי להסתפק בזה, והכנתי גם פאי-פופס תפוח וקינמון ;-)
מזל טוב מהממת אחת!!!
♥ ♥ ♥
No Comments