בזמן שהשמש יוקדת ובחוץ חום אימים, אין מרענן יותר ממשקה ברד טעים וכיפי – וזאת עובדה ;-) . בפוסט של היום אספתי עבורכם שלושה מתכוני פרפוצ'ינו טעימים בטירוף שאתם יכולים בשיא בקלילות והזריזות להכין ולדמיין שאתם על שפת הבריכה, גם אם אתם סתם מרוחים על הספה בבית..
אה, וגם הטבעוניים שבינינו (או הנמנעים ממוצרי חלב) יכולים להינות מהם! :lol:
* כל המתכונים הם לשתי מנות *
פרפוצ'ינו צ'אי שוקולד לבן
(אומץ ממתכון של מקס ברנר)
המרכיבים:
16-20 קוביות שוקולד לבן (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את הדרינק שלכם :-P )
¼ כוס חלב (אני השתמשתי בחלב שקדים)
2 שקיות צ'אי מסאלה (אני השתמשתי בירוק, אבל לצא'י מסאלה הרגיל יש טעם חזק יותר)
½ כוס מים רותחים
קרח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה קטנה, חסינת חום.
2. חולטים את התה במים הרותחים לכ-4 דקות.
3. בסיר קטן (או פינג'אן), מרתיחים את החלב. לכשרתח, שופכים את החלב הרותח על השוקולד ושמים בצד לדקה – עד שהשוקולד נמס.
4. מוסיפים את התה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. שמים קרח בבלנדר ומוסיפים את הנוזלים. מערבלים עד שמתקבל ברד.
פרפוצ'ינו תותים בקרם – אופציית הלייט ;-)
המרכיבים:
2 כוסות חלב/קרם קוקוס (אפשר לייט)
¾ כוס תותים קצוצים גס (בעלי חזר הביתה עם כמות מטורפת של תותים לפני כשבועיים, אז היו לי כבר קפואים במקפיא)
1 כפית תמצית וניל
שקית ממתיק סטיוויה/ כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. הקפיאו את חלב/קרם הקוקוס בקערה. אחרי שקפא, הניחו על הדלפק להפשיר מעט (כחצי שעה) או שימו במיקרו ל20-30 שניות עד שזה מספיק רך לעבור לבלנדר – אבל היזהרו לא לחמם יתר על המידה.
2. מעכו את התותים מעט עם מזלג והעבירו לבלנדר. הוסיפו את חלב/קרם הקוקוס, תמצית הוניל, והממתיק.
3. ערבלו עד שמתקבל ברד – כשתי דקות.
פרפוצ'ינו תה ירוק
המרכיבים:
חצי כוס מים רותחים
2 תיונים של תה ירוק
2 תיוני תה ירוק נוספים
¼ כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)
¼ כוס מים
½ כפית תמצית וניל
½ כוס קרח
¼ כוס חלב (אני השתמשתי בחלב שקדים)
אופציה: תוספת קצפת
¼ כוס שמנת מתוקה (אני השתמשתי בקרם קוקוס)
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1. חלטו תה מ1/2 כוס המים הרותחים ושני התיונים. הניחו בצד.
2. חממו את הסוכר ו1/4 כוס המים בסיר קטן, תוך כדי ערבוב. הביאו לרתיחה והוסיפו את תמצית הוניל. הניחו לרתוח לכ- 30 שניות והורידו מהאש. הוסיפו מיד את 3 התיונים הנוספים ושימו בצד עד שהתערובת מתקררת לגמרי.
3. הסירו את התיונים.
4. שימו את הקרח בבלנדר, ומזגו עליו את סירופ התה הירוק, התה החלוט והחלב. ערבלו עד שמתקבל ברד.
5. להכנת הקצפת: בקערה בינונית, הקציפו את השמנת והסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. בעזרת כף, הניחו על המשקה כמה קצפת שבא לכם.
עכשיו נשאר רק להתפנק עם הדרינק שבחרתם.. ;-)
בא לכם עוד משהו מתוק בצד? הציצו בשאר המתכונים המתוקים שלי.
♥ ♥ ♥
No Comments