לפני כמה ימים, קניתי את התותים הראשונים שלי לעונה! איזו דרך טובה יותר יש לחגוג את תחילת עונת התותים, מאשר עם קאפקייק תות טעים בטירוף? ;-)
קאפקייק וניל עם תותים
המרכיבים:
1 ½ כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית מלח
50 גרם חמאה בטמפ. החדר
¾ כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
טיפה פחות מ3/4 כוס חלב
150 גרם תותים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. חממו תנור ל180 מעלות. שמנו תבנית מאפינס או מיני מאפינס ורפדו במנז'טים לבחירתכם.
2. בקערה בינונית, ערבבו את הקמח, אבקת האפיה והמלח ושימו בצד.
3. בקערת מיקסר (או סתם קערה גדולה אם אתם משתמשים במיקסר ידני) עם וו גיטרה, הקציפו את החמאה והסוכר עד שהתערובת תפוחה ואוורירית – 3-4 דקות. הוסיפו את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב ואז הוסיפו את הוניל. כשהמיקסר במהירות נמוכה, הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח ב-3 חלקים, ובין לבין הוסיפו את החלב. ודאו שהקמח והחלב נטמעים היטב בתערובת לפני שאתם מוסיפים עוד. קפלו פנימה את התותים החתוכים בעדינות.
4. מזגו את התערובת לתבניות המאפינז – מלאו כל שקע כ2/3 מגודלו כדי שהתערובת לא תגלוש בזמן התפיחה.
5. אפו בתנור לכ-20 דקות, כשאתם הופכים את כיוון התבנית פעם אחת במהלך האפיה (כדי שלא יהיה צד שישחים יותר מהשני). העוגות מוכנות כשצבען זהוב וקיסם שמוחדר לאמצע שלהן יוצא נקי.
6. הניחו להתקרר וצפו בציפוי לבחירתכם (אני הכי אוהבת להשתמש בקרם חמאה – buttercream).
♥ ♥ ♥
No Comments