To top
26 אפר

קייקפופס סינבון

כשחשבתי על קינוחים לשלב בשולחן קונספט "ארץ הממתקים" חיפשתי משהו קינמוני, כי אנחנו ממש אוהבים סינבון במשפחה. ברגע שנתקלתי בתמונה של הבייביז האלה בפינטרסט, לא יכולתי להתאפק! והאמת? הם אפילו יותר טעימים ממה שהם נראים (ולדעתי הם נראים מהמם  ;-))

pops1

dough

pan

pops

cinnaboncover

מצרכים

לסינבון:

2 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

¼ שקית שמרית

¾ כפית מלח

½ כוס חלב

35 גרם חמאה

ביצה בטמפ. החדר

למלית הקינמון:

50 גרם חמאה

½ כוס סוכר חום בהיר

1 כף קינמון

½ כפית מים

לקרם גבינת השמנת:

60 גרם גבינת שמנת

50 גרם חמאה – בטמפ. החדר

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

לסינבון והמלית:

1. בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח.

2. בסיר בינוני מעל אש בינונית, ערבבו את החלב והחמאה וחממו עד לטמפ. של כ50 מעלות.

3. כשהתערובת הגיעה לחום הרצוי, מזגו אותה לקערה עם החומרים היבשים וערבבו במהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהתערובת חלקה ובצק מתחיל להיווצר. אם משתמשים במיקסר – החליפו לוו לישה והפעילו במהירות בינונית לכ-5 דקות. עם לשים ביד, הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו במשך כ-5 דקות. צרו כדור מהבצק והניחו בקערה משומנת.

4. כסו במגבת והניחו לבצק לתפוח במקום חמים למשך 15 דקות. בזמן שהבצק תופח, הכינו את מלית הקינמון על ידי ערבוב חמאה, סוכר, קינמון ומים בקערה חלקו את התערובת ל-2 חלקים שווים והניחו בצד.

5. שמנו תבנית מיני מאפינז (24 שקעים) בעזרת תרסיס שמן/חמאה.

6. בעזרת סכין, חלקו את הבצק ל-2 חלקים שווים ועטפו בניילון נצמד.

7. קמחו את משטח העבודה ורדדו  חלק אחד של הבצק למלבן בגודל 20*30 ס"מ. בעזרת מרית, מרחו רבע ממלית הקינמון על הבצק.

8. גלגלו את הבצק לאורך, כך שנוצר רול ארוך. בעזרת סכין, חתכו את הרול לפרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ והניחו כל פרוסה בשקע בתבנית המאפינז. חזרו על הפעולה עם חלק הבצק השני.

9. כסו את התבנית במגבת והניחו לתפוח כ-45 דקות.

10. בתנור שחומם ל-180 מעלות, אפו את הסינבונים 15 דקות.

11. כשהוצאתם את התבנית מהתנור, העבירו בזהירות את הסינבונים למגש או תבנית שיהיה לכם נוח לעבוד עליה. הכניסו מיד את מקלות הקייק פופס למרכז הסינבונים – כמו סוכריה על מקל (הסוכר במלית יתקשו כשהסינבון יתקרר וישמרו על המקל במקום) ושמרו בצד עד שהם מתקררים לגמרי.

לקרם גבינת השמנת:

12. בקערה, הקציפו במהירות בינונית גבינת שמנת, חמאה ואבקת סוכר עד שהתערובת חלקה וקרמית. העבירו את התערובת לשקית זילוף (או לשקית סנדביץ' עבה יחסית) וחתכו  את הקצה כך שישאר פתח דק לזילוף.

13. קשטו את הסינבונים עם הקרם et voila! מוכן לאכילה  :-)

  ♥ ♥ ♥

 

                                     

   

   

   

   

               

                                                           

No Comments

Leave a reply

Are you on the list?